U bent hier

Studentencampagne ‘Wegwijs met de huurprijs’

Om uitwonende studenten te informeren over hun recht om een te hoge huurprijs aan te laten passen, start het Ministerie van BZK vanaf 24 november met een social media campagne. Studenten krijgen een handelingsperspectief als ze vermoeden een te hoge huur te betalen voor hun studentenkamer of zelfstandige woning.


De campagne richt zich op jongeren van 17 t/m 26 jaar in 40 studentensteden. Zij krijgen vanaf eind november tot eind januari gesponsorde berichten en animaties te zien op Facebook, Instagram, Instagram Stories en Snapchat. Daarin wordt verwezen naar de campagnewebsite www.wegwijsmetjehuurprijs.nl. Op de campagnesite kunnen studenten een vragenlijst invullen over hun eigen studentenwoning of studentenkamer. Ze krijgen dan direct te zien wat de maximale huurprijs is op basis van de WWS-punten. Zo weten zij meteen of zij de correcte aanvangshuurprijs in hun contract hebben staan of dat zij meer of minder huur betalen. 

Constateert de student dat zijn huur hoger is, dan is het advies om zelf in dialoog te gaan met de verhuurder. Hiervoor staan concrete tips op de website. Indien de verhuurder en de student er samen niet uitkomen, kan de student alsnog naar de Huurcommissie stappen. 

Particuliere verhuurders

Voor particuliere verhuurders hebben de branchevereniging Vastgoed Belang en het Ministerie van BZK in samenwerking met makelaarsverenigingen een flyer uitgebracht met tips voor het verhuren van woningen. Want verhuren is meer dan de sleutel aan je huurder geven en de huur ontvangen. Veel nieuwe particuliere verhuurders weten niet wat er allemaal bij komt kijken