U bent hier

Regelhulp VastgoedTransformatie is nu beschikbaar!

Wie inzicht wil hebben in de haalbaarheid van het definitief transformeren van (leegstaande) gebouwen naar woningen, kan daarvoor de online Regelhulp VastgoedTransformatie raadplegen.

Deze regelhulp is ontwikkeld door het expertteam Transformatie van BZK en RVO.nl en is bedoeld voor corporaties, bouwers, ontwikkelaars, gemeenten en particulieren. 
De Regelhulp berekent de mogelijkheden om nieuwe woningen permanent in het gebouw te realiseren. Tijdelijke transformaties (voor bijvoorbeeld vijf of tien jaar) en andere transformatiekansen (zoals horeca of werkplekken) worden niet beoordeeld. De Regelhulp is opgesteld met kantoorgebouwen in gedachten, maar werkt ook voor andere gebouwen en ook voor monumenten.

Hoe het werkt

De Regelhulp bestaat uit drie stappen. De eerste stap gaat over de maatschappelijke haalbaarheid. In stap 2 staan het gebouw, het programma en de ontwerpkeuzes centraal. De laatste stap geeft een indicatie van de financiële haalbaarheid op basis van kentallen.  Deze kentallen kunnen gebruikers vervangen door eigen gegevens als ze daarover beschikken. 
Naast de haalbaarheid van de transformatie, geeft de Regelhulp geeft ook adviezen. Denk aan een overzicht van interessante financieringsconstructies, zoals subsidies, leningen en garanties.